Reflecţii

Secretul unei relaţii împlinite – cheia e la bărbat!

Sunt o femeie care a avut mai multe relaţii. Pasagere, scurte sau lungi. Ba chiar am fost şi măritată!

Am avut ocazia să înţeleg că, dacă bărbatul e suficient de insistent, până la urmă femeia îi cedează.

Insistent, dar fără a depăşi limitele trasate de bunul simţ. Vorbesc aici de insistenţa aceea dublată de respect şi gingăşie, care nu pune în gardă o femeie. Despre perseverenţa, determinarea, hotărârea de a fi cu acea femeie, indiferent de cât de mult timp i-ar lua ei să decidă!

 Da, am avut ocazia să cunosc şi această perseverenţă din partea unor bărbaţi cu care nu aveam prea multe în comun. Şi cărora, pănă la urmă, le-am acordat o şansă. Experienţa m-a făcut să înţeleg că bărbatul este cel care dă startul unei relaţii. Oricât ar fi de cutezătoare femeia, dacă el nu face nici un pas, nimic nu e posibil.

La el este cheia. Dacă el vrea, totul devine posibil!

Sigur, pentru a rezista acea relaţie, este nevoie de multe alte… ingrediente. Acum ştiu că cel mai important este “aluatul” din care sunt făcuţi cei doi. Valorile la care se raportează. Orizontul către care privesc.

Da, extremele se atrag – ai să găseşti semne de foc atrase de semnele de apă, sau pămant atras de metal! E firesc… Dar dacă nu privesc împreună în aceeaşi direcţie, nu vor ajunge prea departe. Vor avea doar o experienţă nefericită, plină de frustări. Chiar dacă există iubire între ei şi fiecare are diponibilitatea de a se schimba, într-un final tot acolo vor ajunge – la suferinţă şi neîmplinire.

Pe de altă parte, ca să alegi un partener potrivit, adică acel om care priveşte în aceeaşi direcţie ca şi tine, trebuie să te cunoşti. Iar acest lucru îl poţi face şi prin a afla ce nu eşti. Aşa că nici o relaţie nu este în zadar, chiar dacă s-a finalizat cu suferinţă! Ea are menirea de a mai afla ceva despre tine însuţi.

Sunt şi persoane care ştiu ferm ce îşi doresc. Acestea nu au nevoie să se cunoască prin relaţii nepotrivite. Ele au capacitatea de a aştepta relaţia aceea! Şi nu vor face compromisuri.

Mergem mai departe! Să zicem că ai avut şansa minunată să întâlneşti un bărbat care priveşte spre acelaşi orizont ca şi tine! Mai mult, există şi alchimie între voi! Vă simţiti atraşi unul de celălalt. Energia începe să urce. Se creează conexiuni energetice între voi. Uneori atât de puternice, încât se simt vibraţiile la nivelul pielii, în vârful degetelor, în creştetul capului.

Da! Aceasta este o întâlnire minunată şi te poţi considera binecuvântată pentru că ai parte de ea!

Acum, din nou, intervine el, bărbatul. Dacă el nu va avea înţelepciunea necesară, şansa va fi irosită. Din păcate…El este cel care potenţează femeia! El este cel care conduce relaţia! El are cheia!

Femeia este asemeni apei. Ea va lua, întotdeauna, forma vasului în care este aşezată.

Bărbatul matur este acela care ştie cum să acordeze femeia. Cum să o polarizeze. Cum să o aducă în starea în care ea devine creativă. Şi, repet – el, doar el are cheia!

E ca în dans. Dacă el ştie să danseze, cunoaşte paşii şi poate conduce o parteneră, oricât ar fi de nepricepută ea, dansul are mari şanse să reuşească! Sigur, dacă şi ea ştie paşii, va ieşi un dans minunat, în doi, în care fiecare îl potenţează şi îl pune în valoare pe celălalt.

Însă, invers nu se poate! Bărbatul este cel care conduce, nu femeia! Degeaba ştie ea paşii – dacă el nu îi cunoaşte, dansul nu iese.

Pentru o relaţie împlinită în care amândoi să crească şi să devină creativi, este nevoie de înţelepciune, de autocunoaştere dar şi de acea cheie care este, mereu, la bărbat.

S-ar putea să-ți placă și...

3 comentarii

 1. Neli spune:

  Are Florin Bogardo, Dumnezeu sa-l odihneasca, o melodie ale carei versuri spun ca iubirea trebuie pazita cu sabii de-otel SI DE EA SI DE EL ! Asa este, barbatul are cheia dar daca femeia este broasca care permite si altor chei sa o descuie n-am facut nimic ! Relatiile durabile ( si nu vreau sa ma laud dar anul acesta implinesc 55 de ani de casatorie ) se datoreaza atat barbatului cat si femeii. Oricat s-ar stradui un barbat sa mentina o casnicie prin dragoste, respect, tandrete, bunastare, intelegere, etc. daca partenera lui nu este capabila sa inteleaga si sa respecte aceleasi valori totul se duce de rapa la cel mai mic cutremur. De accea repet :” Si de ea si de el !” Ai inteles ?

  1. admin spune:

   Asa este, urmeaza continuarea!
   Multumesc pentru comentariu!

 2. Dumitrel Andrei ȘEITAN spune:

  ….este uimitor cum asterni rand cu rand cuvintele! Si mai uimitor este greutatea pe care o dai cuvintelor in context!! FELICITARI!

Comentariile sunt închise.