Home…

home

home

Nu am mai scris de ceva vreme. Am trăit. Am împlinit. Am realizat o mare parte din… idei, vise din trecut…

I got home, at last …

O perioadă plină… Magică…

Şi un pic obositoare… Pentru că, pe alocuri, am fost nevoită să îmi ies din toate obişuinţele… Ca un melc din cochilie… Şi să merg mai departe…  Fără tiparele din trecut. A trebuit să ies din cutie şi să fac diverse lucruri, unele de care nici nu mă ştiam în stare!

Acum, după aproape 3 luni, privesc peste umăr şi realizez, cu uimire… cât de multe s-au împlinit…

Am… Avem! O căsuţă ca în basme! E un apartament la bloc – deocamdată! În care, împreună, doar noi doi, am făcut totul. De la zero.

Cu câteva mici excepţii – am chemat un electrician pentru tras un fir de la contoar până la instant, doi instalatori ca să schimbe o conductă de scurgere la baie şi să lipească nişte dopuri la fostele ţevi de la calorifer şi un meşter pentru uşile de interior şi uşa de la intrare.

În rest – turnat şapă, zugravit, pus parchet, pus gresie, pus faianţă, montat cadă, chiuvete, montaj mobilier, etc… Toate le-am făcut singurei!

Şi e bine aşa! A ieşit exact cum ne doream… Şi acum ştiu că putem să facem şi căsuţa aceea la munte… Cu grădină, livadă şi un pridvor plin de flori… Cu vedere spre pădure… La care visăm amândoi…

Încă nu pun poze cu apartamentul – mai sunt mici retuşuri de făcut şi, chiar acum, toată casa e cu fundul în sus – Luluţul montează ultima piesă de mobilier, şi cea mai complicată – dulapul de pe hol. Care este un şifonier găsit la reducere la Dedeman, pe care îl vom modifica ca să intre în spaţiul acela incredibil de prost gândit… De pe hol… Trebuie făcute ajustări… Dar sunt sigură că va ieşi fain! Cu răbdare şi armonie.

Eu scriu. În pat. Mai sorb din când în când din cana de cafea. Fasolea fierbe în multicooker. Că nu avem aragaz clasic. Folosim un blender pentru smoothie de fructe(micul dejun), pentru supele de crudităţi(prânz) şi alte supe crème. Şi avem, în loc de clasicul aragaz, o plită pe inducţie(o recomand – totul fierbe mult mai repede şi consumul e mic), şi – pentru că plângeam că nu am cuptor pentru crema de zahăr ars, prăjituri, pâine… – un multicooker la care am învăţat, într-un final, să fac de toate!

Am convenit că sunt în standbay – dacă e nevoie, mă cheamă să ajut.

Aşa că scriu…

În sfârşit! Îmi era dorrrr!

1 thought on “Home…”

  1. Imi place ce ai scris. Ai inceput cu dreptul. Tine-o tot asa si va fi bine ! Ai incredere in tine. Viata se consuma in doi. In doi care se respecta si se completeaza. Esti pe linie cum s-ar spune. Succes !!

Comments are closed.