Cotidian

Nu dați banii pe prostii, luați șosete la copii!

Dragii mei, cu scrisul nu prea mai merge, acum inteligenţa artificială o poate face muuult mai bine ca mine, iar volumul de muncă a scăzut dramatic. Aşa că suntem în căutare de soluţii cu care să rezonăm. Eu sper să fie ceva ce fac deja şi îmi place să fac, pentru că mă deconectează şi nu este o muncă, ci o metodă de recreere. Un exemplu ar fi tricotatul.

Mno, deci tricotez. Mult! Zilnic! De vreo 5 ani. Dacă până acum vreo două săptămâni (când cineva tare simpatic mi-a cumpărat un pulover!!! Și mi-a comandat un al doilea la fel, dar mai mare, pentru a-l face cadou), doar am investit în fire, andrele şi diverse accesorii. Cine e pasionat de tricotat, știe că e un adevărat virus…

Deci, mai nou, am reușit sa valorific câteceva: un pulover, două căciulițe (acestea le-am dăruit) şi o pereche de ciorapi. Hihi! O infimă parte din ce am produs până acum!

Drept e că nu poţi cere mult pe ele… Că preţul nu va acoperi niciodată munca manuală din spate – uneori lucrez şi câte o lună la un pulover şi 5 zile la o pereche de ciorapi!

Ce vreau eu să zic este că, dragii mei, realizez la comandă şi vând ciorapi, pulovere, căciuli, fulare, mănuşi (cu un deget, cu 5 degete sau fără degete), şaluri, berete şi… orice vreţi voi! Sau seturi, dacă asta vă doriţi! V-ar interesa un set de căciulă, fular, mănuşi şi ciorapi? Sau şi mai şi – cu un pulover în ton?! De damă, de bărbați sau de copii!

Preţul?… Hai să încercăm așa:

Ciorapi din lână, acril / mohair (unii nu suporta lâna și vor ceva mai pufos) – între 30 și 50 lei – în funcție de mărime

Fes – între 30 și 50 lei

Bereta – 70 lei

Fular – 100 lei – culmea, deși e cel mai simplu de făcut, e și cel mai solicitant, căci e muuultă monotonie… nu prea agreez să fac fulare, dar, la un set, trebuie!

Mănuşi cu un deget – 40 lei

Mănuşi cu 5 degete – 50 lei

Mănuşi fără degete – 30 lei

Pulover de damă simplu – între 250 – 400 lei, în funcţie de grosime fir (dacă firul este subţire, lucru durează mai mult)

Pulover de damă mai special – între 300 – 500 lei, în funcţie de complexitate model, fir, grosime…

Am făcut chiar și o păturică de meditație, pentru Lulu.

Plus costul transportului – cu poșta română ar trebui să nu depășească 20 lei.

V-ar interesa?

O să pun şi câteva poze cu ce am acum, dar nu au ieșit prea bine. Culorile sunt mult denaturate…

De asemenea, pot realiza la comandă orice doriţi, în funcţie de mărime, preferinţe culori şi materiale. Se apropie sărbătorile şi poate vreţi să faceţi cadouri utile celor dragi. Cred eu că o pereche de ciorapi din lână pentru bocanci prinde bine oricui. Sau din acril dacă nu suportă lână. 

Altfel spus, nu dați banii pe prostii, luați șosete la copii!

Numai să mă anunţaţi din timp şi să nu mă presaţi! Îi fac eu, îi veți primi, dar voi lucra în ritmul meu și după inspirație, cu drag și spor. Bine?! Căci altfel scap ochiurile şi o să iasă lucru rău! 

Am nevoie doar să îmi dați măsurile, să alegeți materialul, culoarea, grosimea. Dacă e un fir pe net care va place, acela va fi, căci îl pot achiziționa. Si, daca este un model pe net care vă place – tricotat, nu croșetat (la asta încă nu mă pricep) – acela va fi.

Sau, dacă vă place ceva din ce am realizat deja, poate fi reprodus pe altă culoare și mărime, fără probleme! Sunt deschisă la provocări! Numai să nu vreți un fular de 10 m… sau huse de mașină auto…

Iaca și câteva poze:

S-ar putea să-ți placă și...