Cotidian

Iubirea de acasă

iubirea de acasaE clar că nu am venit în Anglia nici ca să fac bănuţi şi nici ca să stau prea mult. Nu se lipeşte de mine nici un job pe aici şi îmi lipseşte soarele aşa cum nici nu credeam că e posibil!

Îmi e dor de acasă. De locul acela unde soarele nu e în porţii cât pentru furnici, unde lumea nu se sfieşte să umble desculţă prin iarbă. Unde lucrurile merg alan-dala, în stilul nostru tipic românesc. Unde nu ai cum să te prictiseşti pentru că fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire.

Da! Îmi e dor de toate acestea…

Asta nu înseamnă că am venit degeaba în Anglia!

Deşi am crezut că vin aici ca să câştig nişte bănuţi, s-a dovedit că a fost nevoie de drumul acesta pentru a găsi ceva mult mai important…

Universul ne dă ceea ce cerem, dar sub forme doar de el inţelese. Şi când eşti tu pregătit să primeşti…

Am găsit aici ceea ce mi-am dorit întotdeauna, dar renunţasem să mai aştept…

Linişte şi împăcare sufletească… Curăţenie, puritate, onestitate, sinceritate… Şi iubire… Acea iubire pentru care am tot luat lecţii până acum. Iubirea aceea care, cu adevărat, te poate ajuta să evoluezi spiritual…

Acum ştiu că trebuia să vin în Anglia, pentru că jumătate din sufletul meu era aici. Şi aveam nevoie de timp petrecut împreună, departe de casă. Timp ca să ne potrivim, ca să ne sincronizăm bătăile inimii, visele, respiraţiile. Timp departe de tot ce îmi era mie familiar. Timp în afara zonei mele de confort. Timp departe de tot balastul pe care trebuia să las în urmă.

Cu fiecare zi petrecută alături, suflet lângă suflet, ne-am apropiat şi mai mult. Unul de altul. Dar si de clipa întoarcerii acasă. De data aceasta, fiecare dintre noi, un om întreg, un suflet complet, o inimă împăcată şi plină de iubire.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Neli spune:

    Imi pare rau pentru tine. Poate totusi iti gasesti la inceput un servici de supravietuire si mai apoi ‘om mai vedea…. Nu e nicio baba in Birmingham sa aiba nevoie de ingrijire ? Niste copii, acolo cat sa faci pe bona, niste caini de plimbat ? Niste meditatii la mate ?Stiu ca asemenea job-uri sunt sub pregatirea si demnitatea ta dar avand in vedere linistea sufletului tau pe care ai gasit-o tocmai acolo, ar fi cazul sa faci niste compromisuri temporare. Poate alta e cauza, asa ca nu mai insist. Fiecare si le stie pe ale lui mult mai bine. Oricum esti o curajoasa ca ai ajuns acolo. Inceputul e greu. Apoi totul devine rutina. Poate incerci in Olanda precum Andra, nepoata lui Gica care la sfarsitul lui Aprilie incepe slujba in Amsterdam. Oricum Olanda e mai aproape de Birmingham si probabil ai zbor direct. Incearca. Merita. Nu te grabi sa vii acasa. Nu e nicio graba. Acasa poti veni oricand.

Comentariile sunt închise.