Cotidian

Am un fes care cântă!

Bluetooth Hat Beanie, Music Hat with Pom Pom, Wireless Bluetooth Winter Hat Built-in HD Stereo Speakers & Microphone with Rechargeable USB for Winter, AMAZON

Serios vă spun, fesul meu cântă, citeşte cărţi, redă teatru radiofonic! Nu glumesc!

Am căutat soluţii ca să îmi umplu timpul, cumva, la lucru. Nu avem voie cu căşti şi, teoretic, nici cu telefoane. Dar omul, fiinţă socială, dornică de companie, o poate lua razna lejer într-un mediu de muncă în care, 7.5 ore, nu vorbeşte cu nimeni, ci doar dă din mâini, se apleacă, face fandări când pe dreapta, când pe stânga, genoflexiuni, ridicări de greutăţi din toate poziţiile, etc.

Soluţii care să aducă o variaţie în rutina devastatoare!

Soluţii care să îţi ţină, cumva, mintea ocupată timp de 7.5 ore pe zi!

Soluţii care să combată plictiseala cronică, atroce, devastatoare!

Soluţii care să te ajute să supravieţuieşti într-un cadru de muncă asemănător carcerei… Pentru că, pe lângă rutina îngrozitoare care distruge spiritul, mai sunt şi alţi factori, deloc motivanţi, care te aduc în pragul disperării… Unul din ei este singurătatea cu care vine acest gen de muncă. Suntem noi acolo, în depozit, zilnic, în jur de 50 de oameni, dar nu interacţionăm unii cu alţii! Nu avem cum şi nici nu avem voie! Cică! Să vorbim, sau să stăma la şuete, sau mai ştiu eu ce să facem. Trebuie doar să dăm din mâini… Într-una!

Uneori se mai nimereşte să pickuieşti umăr lângă umăr cu câte un coleg. Mai schimbi câte o vorbă. Dar trebuie să fii vigilent, să nu te vadă managerii. Şi parcă ziua aceea a trecut mai uşor!

E clar, omul are nevoie să socializeze cu cei din jurul lui! Altfel, se retrage în pădure şi se pune pe meditaţie şi rugăciune!

Iniţial am avut o urechelniţă – un bluetooth micuţ pentru ureche. Încă îl mai am, ca backup pentru căciulă – care duce cca 6.5 ore. Destul, dar nu suficient cât să îmi acopere toata ziua de lucru.

Căciula a fost un dar luat pentru Simba. De pe Amazon. E un fes cu bluetooth şi pom-pom! A stat acolo, în sertar, vreo lună. Nu l-am încercat. Dar, pentru că bluetooth-ul de ureche mi-a adus un pic de alinare – zic un pic, deoarece se descarcă după 4 ore, am vrut ceva mai consistent. În plus, urechelniţa are prostul obicei să mai cadă când mă aplec. Am căutat-o de vreo 3 ori, în genunchi, pe sub paleţi, cu lanterna de la telefon! Deloc plăcut gândul că, oricând, pot rămâne fără ea, dacă pică într-un colţ inaccesibil!

Într-o zi am scos fesul din cutia lui şi l-am probat! Se auzea perfect! Telefonul s-a conectat imediat cu el într-o armonie deplină! Totul era minunat! Ziua aceea am ascultat muzică fără grijă, vreo 7 ore în continuu! Aşa că mi l-am însuşit, iar lui Simba i-am comandat imediat altul, identic!

Deci, serios vă spun – căciula mea cântă, iar eu dansez acum pe lolop!

Cu audio boock-ul nu merge… Se pare că nu pot “citi” şi pickui simultan. Încă! Am încercat şi am tras o spaimă teribilă! Eram atât de atentă la ce “citeam” că m-am speriat de Luluţ când a venit să îmi spună ceva! Cine ştie, poate că, la un moment dat, voi reuşi performanţa să “citesc” şi să pickuiesc simultan. Poate chiar să urmez un curs de limbi străine!

Iaca aşa o să învăţ eu franceză de la fes!

Dacă vă interesează, iacătă-l aici!

Îl recomand! E de nota 10! Se aude perfect şi, o dată încărcat funcţionează nonstop mai bine de 6.5 ore!

Acum mai am o singură problemă – cum îl spăl?!

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Neli spune:

    Ai pusa o intrebare: Cum il spal ?
    Raspuns: Orice obiect de acest gen adica o combinatie intre ceva tehnica si ceva textil trebuie sa aiba posibilitatea separarii celor doua componente. Asa ca afla cum au fost cuplate (uita-te atent) si decupleaza-le cu grija fara a deteriora vreuna din parti. Apoi dupa spalare fes faci operatia inversa de cuplare. Poate ca exista niste cleme sau pur si simplu o cusatura cu acul si ata ? Nu stiu, deoarece n-am avut asa ceva cand eram mic ! Dar tu care esti fata-n fata cu “inamicul” pe care vrei sa-l speli cred ca poti sa descoperi legatura si s-o desfaci eliberand partea electronica de caciula respectiva. Iar daca nu se poate si nu se poate, faci si tu ceva similar cu ce-a facut Alexandru cel Mare in fata nodului care nu se desfacea. Dar tu fiind civilizata si neavand sabie, o sa porti fesul pana va atinge gradul suportabil de murdarire dupa care iti vei cumpara altul. Apoi il vei lua pe cel vechi si murdar si-l vei spala intr-un solvent cu care se curata aparatura electronica ( spirt industrial ??) si apoi vei verifica daca a supravietuit sau nu. Daca nu a supravietuit il arunci la gunoi. Daca a supravietuit vei avea doua fesuri care iti vor acoperi timpul de ascultare de 8 ore cu varf si-ndesat. Situatia asta este asemanatoare cu proiectul romanesc pentru tunelul se sub Canalul Manecii. So, romanii au propus ca de pe fiecare mal, englez si francez sa se porneasca cate un tunel spre celalalt mal. Daca echipele de lucru se intalneau la mijloc rezulta un tunel. Daca nu se intalneau……. rezultau doua, fiecare pentru cate un sens de mers.

Comentariile sunt închise.